»
Noutati » Cum aranjam masa?

Cum aranjam masa?


Nimic nu este mai neplacut decat momentul acela cand urmeaza sa ai invitati la cina si nu iti mai amintesti cum se aranjeaza corect masa. Codul bunelor maniere ne invata ca exista trei moduri de a o aranja, iar optarea pentru unul dintre acestea se realizeaza in functie de context: modul de baza, modul informal si modul formal.
Modul de baza
Se foloseste cu precadere pentru cina si pranzul luate impreuna cu familia, intr-un mediu simplu si cat mai informal. Pentru pranz, pe masa exista doua farfurii: cea suport si cea pentru supa. Ordinea ustensilelor pe masa este urmatoarea:

Modul informal
Se utilizeaza la restaurante si mese festive si se remarca printr-un numar redus de ustensile si include servirea principalelor feluri de mancare: supa, fel principal, salata, desert. Aranjarea mesei in stil informal arata astfel:

Modul formal
Are drept caracteristica principala simetria, elementele asezandu-se la distante egale, pentru un echilibru vizual. Se utilizeaza la evenimente festive unde se servesc mai multe feluri de mancare. Nu se recomanda asezarea pe masa a mai mult de trei tacamuri de acelasi tip. In situatia in care multitudinea de feluri de mancare impune aceasta situatie, tacamurile vor fi aduse o data cu mancarea.

In calitate de specialisti in domeniul serviciilor de catering Cluj, avem datoria de a va impartasi din regulile asezarii si servirii mesei, fie ca este vorba de un eveniment personal sau privat.


« inapoi

Copyright ©  
Cum Aranjam Masa - Newmar Catering Cluj