»
Noutati » Cum asociem sosurile cu mancarea

Cum asociem sosurile cu mancarea


Mancarea trebuie sa fie mereu surprinzatoare si delicioasa, iar una dintre cele mai utilizate metode de a da un gust aparte mancarii este aceea de a pregati diverse preparate in combinatie cu diferite sosuri.

In bucatarie, sosurile sunt folosite pentru a accentua savoarea mancarii, in niciun caz pentru a o transforma. De aceea este foarte important sa cunoastem tipurile de sosuri si cu ce fel de preparate este potrivit a fi consumate.

Cele cinci sosuri principale, care stau la baza crearii mai multor tipuri de sosuri, in functie de gusturi si inventivitate, sunt urmatoarele:
  • Sosul Bechamel
  • Sosul Velouté
  • Sosul Brun-Spaniol
  • Sosul de Tomate
  • Sosul Olandez
Sosul Bechamel este un sos alb si este folosit in intreaga lume. Acest sos este recomandat a se consuma cu legume, carne rosie sau peste. De asemenea poate fi utilizat si pentru a da consistenta diferitelor supe. In general bucatarii il folosesc deoarece da preparatelor un gust si o textura specifica mancarurilor frantuzesti.

Sosul Velouté este recomandat a fi consumat cu carne de pasare, vitel sau miel, peste, fructe de mare sau legume. Denumirea acestui sos provine datorita texturii lui foarte catifelate si deosebite.

Sosul Brun-Spaniol este folosit in special la preparatele din carne sau legume. Aceasta se realizeaza dintr-o varietate de condimente care dau o savoare aparte acestui tip de sos. Ingredientele pentru realizarea sosului brun-spaniol sunt urmatoarele: apa, oase de vita cu tot cu maduva, ceapa, morcov, telina, ulei, pasta de tomate, rantas, cimbru, piper negru, foi de dafin si sare.

Sosusl de Tomate este un sos rosu, care se potriveste cu aproape orice fel de preparat din carne sau legume. Acest tip de sos este foarte des utilizat in bucatariile din toata lumea.

Sosul Olandez are o textura pufoasa, o culoare usor galbuie si o consistenta asemanatoare cu cea a maionezei calde. Acest tip de sos este recomandat a fi servit cu peste, legume sau preparate pe baza de oua.

NewMar Catering, datorita experientei in domeniu si a bucatarilor deosebit de talentati, combina cele mai calitative ingrediente, realizand preparate delicioase, pentru ca evenimentul tau sa fie unul cu adevarat reusit.  Apeleaza la servicii catering Cluj Napoca, oferite de noi si promitem ca nu vei fi dezamagit.


« inapoi

Copyright ©  
Cum asociem sosurile cu mancarea – NewMar Catering