»
Noutati » Cum sa asociezi felurile de mancare cu bautura potrivita

Cum sa asociezi felurile de mancare cu bautura potrivita


Un element cheie al etichetei unei mese, fie ea festiva sau restransa, il reprezinta servirea alcoolului si asocierea lui cu diverse feluri de mancare, iar din acest motiv trebuie acordata o atentie deosebita tipului bauturii alcoolice. De multe ori, gustul celor mai delicioase preparate poate fi stricat prin servirea unor bauturi necorespunzatoare, iar cele mai fine bauturi, la randul lor, nu vor fi apreciate daca insotesc mancaruri care nu li se potrivesc.

Este de la sine inteles faptul ca o mancare gustoasa poate fi pusa in valoare mult mai bine cu ajutorul bauturii potrivite si, pentru a nu crea efectul contrar, respectati sfaturile urmatoare:

Cu ce potrivim vinul?
Vinul este cea mai consumata bautura alcoolica din timpul mesei si, alaturi de un fel de mancare deosebit, atunci cand consumati vinul potrivit veti avea partea de o experienta placuta in timpul mesei. Este important sa stiti ca vinul rosu se potriveste cu mancarurile pe baza de porc sau vita, iar vinul alb merge mai bine cu carnea de pui sau cu pestele. De obicei, vinul spumant este servit alaturi de un desert, iar cel demisec rose se potriveste cu preparatele cu ciuperci. Branzeturile, un preparat culinar rafinat, se potrivesc si ele de minune cu vinurile si vor trebui insotie de vinuri albe sau, eventual, rose. Daca provin din aceeasu regiune ca si branza, asortimentul este cu atat mai reusit.

Cu ce potrivim berea?
Daca consumati pizza, diverse feluri de paste, mancaruri picante sau preparate de la fast-food, mai mereu aveti tendinta de a le manca alaturi de o bere gustoasa, tocmai pentru ca acestea merg foarte bine impreuna. Ce trebuie sa luati in calcul atunci cand serviti bere, de orice fel ar fi aceasta, este ca berea calda nu va face deloc o impresie favorabila si acesta trebuie tinuta la frigider inainte de a fi servita, pentru un gust aparte.

Cu ce potrivim tariile si cocktailurile? De obicei, inainte de masa se servesc tariile sau digestivele deoarece acestea ofera pofta de mancare. Cocktailurile sunt bauturi mai speciale care se servesc tot inainte de masa si de obicei, acestea sunt personalizate, asociate evenimentului respectiv, preparate de barmani priceputi, dupa retete specifice. In general, sunt bauturi usor alcoolice, care nu se asociaza cu mancarea, insa pot fi servite alaturi de alune, betisoare crocante din cascaval sau covrigei.


« inapoi

Copyright ©  
Cum Asociezi Mancarea cu Bautura Potrivita-NewMar Catering Cluj