»
Noutati » Rozmarinul – un condiment delicios si sanatos

Rozmarinul – un condiment delicios si sanatos


Rozmarinul este o planta de origine mediteraneana, cu un miros deosebit de placut. In tara noastra este utilizat ca ingredient in mancare, ca planta ornamentala si ca planta cu efect medicinal.

Inca din Antichitate, rozmarinul, era folosit ca planta medicinala, ca si condiment si ca planta utilizata in desfasurarea anumitor ritualuri. Unul dintre acestea era arderea crengutelor de rozmarin si utilizarea uleiului obtinut din ardere pentru purificarea aerului in spitalele din Europa, ulterior demonstrandu-se ca acesta are si un puternic efect antiseptic. Tot datorita efecului sau antiseptic, rozmarinul era folosit si pentru conservarea carnii.

Rozmarinul este foarte bogat in vitamina A si C, si in vitamine din complexul B, de asemenea are un continut ridicat de folati, care sunt importanti in sinteza ADN-ului si multi alti compusi care au proprietati antiinflamatorii, antialergice, antifungice si antiseptice.

Produsele medicinale naturiste obtinute din rozmarin sunt utilizate pentru tratarea gastritelor, a infectiilor gastro-intestinale, accelereaza tranzitul intenstinal si stimuleaza apetitul. De asemenea, acesta este recunoscut pentru efectele sale curative in cazul afectiunilor cardio-vasculare si ale sistemului nervos, combate durerile reumatice, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.

Fiind o planta deosebit de aromata, rozmarinul este un condiment care trebuie folosit doar pentru prepararea anumitor tipuri de mancare. Acesta combinandu-se foarte bine cu carnea de miel, da un plus de savoare preparatelor. Insa poate fi adaugat ca si comdiment si la portiile din care de porc, pui sau vita.

Frunzele de rozmarin, atat cele proaspete cat si cele uscate, au un gust usor mentolat si un efect revigorant, ele fiind ideale pentru condimentarea unui sote de legume. Rosiile, vinetele, morcovii, fasolea verde sau dovleceii, vor primi un plus de aroma datorita acestui ingredient.

Rozmarinul adaugat peste cartofi, fie la cuptor, fie prajiti, sau peste omleta, le va da o aroma deosebita, mediteraneana, ce va aduce un plus de savoare mesei dumneavoastra. De asemenea el poate fi adaugat peste supe sau preparate pe baza de oua, dressing-uri, in umpluturi sau chiar si in deserturi precum inghetata, budinca, mousse sau salata de fructe.

Noi va oferim servicii de catering Cluj Napoca, folosind mereu ingrediente si condimente de cea mai buna calitate, pentru a da o aroma si un gust deosebit preparatelor noastre, iar dumneavoastra sa fiti mereu incantati de serviciile oferite.


« inapoi

Copyright ©  
Rozmarinul, un condiment delicios si sanatos – NewMarCatering.ro