»
Noutati » Somonul – o mancare gustoasa si sanatoasa

Somonul – o mancare gustoasa si sanatoasa


Somonul este un peste care traieste in mare, pe coastele nord-americane si europene ale Oceanului Atlantic, in Oceanul Inghetat de Nord, in Marea Nordului, in Marea Alba, in Marea Baltica si in canalul Manecii. Pentru depunerea icrelor migreaza in apele dulci, mai exact urca in partea superioara a raurilor care se varsa in mare.

Somonul este considerat unul dintre cei mai gustosi si sanatosi pesti, datorita faptului ca este bogat In acizi grasi Omega 3, fosfor, triptofan, vitamine din categoria B-urilor, vitamina D si magneziu. De asemenea contine si aminoacizi esentiali care ajuta la mentinerea masei musculare si proteine care sustin un nivel al metabolismului ce permite pierderea in greutate.

Acizii grasi Omega 3 ii gasim in grasimea de peste si ajuta in special la reducerea trigliceridelor si a tensiunii arteriale, astfel impiedica instalarea aritmiei cardiace si a arterosclerozei. Din studiile efectuate de-a lungul timpului s-a constatat faptul ca persoanele care consuma peste gras sufera mai putin de boli cardiovasculare, depresii, artrite si Alzheimer.

Fosforul este necesar pentru buna functionare al sistemului nervos, a inimii si a enzimelor. De asemenea fosforul are un rol deosebit de important pentru mentinerea rezistentei sitemului osos, ajuta la absorbtia calciului, dand rezistenta si densitate oaselor.

Vitamina D este necesara in cresterea imunitatii, mai ales in sezonul rece.

Pe langa cele mentionate anterior, complexul  de substante si vitamine pe care le absorbim din consumul de somon, aduc numeroase beneficii asupra organismului nostru, cum ar fi:
  • ajuta la scaderea nivelului de grasime din sange,
  • previn si controleaza presiunea si tensiunea din sange,
  • previn aparitia emboliilor pulmonare,
  • pot fi de ajutor copiilor care au crize de astm,
  • asigura protectie cardiovasculara femeilor care au diabet si care se afla in perioada postmenopauzei,
  • ajuta la prevenirea obezitatii,
  • imbunatatesc raspunsul organismului la insulina,
  • ajuta la eliminarea oboselii cronice,
  • amelioreaza durerile si inflamatiile din organism,
  • mentin sanatatea ochilor.
Medicii recomanda sa consumam somon de doua ori pe saptamana, pentru a ne mentine un echilibru si o stare de bine pentru corpul si sanatatea noastra. Insa cu mentiunea ca persoanele care sufera de guta sau de afectiuni ale rinichilor sa evite consumul constat al acestui peste, deoarece contine purine, substante care formeaza acidul uric.

Am pregatit pentru tine cele mai delicioase si sanatoase portii de somon, pe care le poti gusta apeland la noi pentru servicii catering Cluj.


« inapoi

Copyright ©  
Somonul – portii gustoase si sanatoase la NewMar Catering